Kisovi

A Kisovi olyan délutáni program, amelyen a kisgyerekek és szülők közösen vesznek részt, ahol megismerkedhetnek a Waldorf-pedagógia gyakorlatával, a Waldorf-óvodai élet részét képező művészeti, alkotó tevékenységekkel, ételeinkkel.

Elsősorban 3 év körüli gyerekeket várunk, akik éppen óvodakezdés előtt állnak. A gyermekek édesanyjuk vagy édesapjuk kíséretében jönnek el. A szülők - példát adva gyermeküknek - aktívan részt vesznek a művészeti és a mozgásos, éneklős tevékenységekben. Az együttes tevékenységek lehetőséget nyújtanak az ismerkedésre más leendő ovis társakkal, a csoportszobával, a játékokkal.

A Kisovik alkalmával a gyerekek és a szülők egy Waldorf-óvodai napot élhetnek meg kicsiben.
A foglalkozások tervezett programja:

 

  • kézműves tevékenység, cipó és buci készítés (kb. 16:45-17:10 óráig)
  • szabad játék (16:45 -17:45 óráig)
  • rendrakás, mosdóhasználat (17:45-18:00 óráig)
  • körjáték (ének, mondókázás) illetve mese/bábozás (18:00-18:15 óráig)
  • közös vacsora (18:15-18:30 óráig)

 

A pontos érkezés nagyon fontos a gyerekek szempontjából.

 

A Kisovis csoport legfeljebb 8-9 kisgyermeket tud fogadni egy szülőjével – ennek oka a csoportszoba mérete. A Kisoviba való jelentkezésnél figyelembe kell vennünk a fiúk-lányok arányát és a gyerekek életkorát – tehát a felvétel nem feltétlenül a jelentkezés sorrendjétől függ. Kérjük a szülők megértését!

 

A Kisovi iránt érdeklődni lehet Schlosser Évi óvónőnél a 20/533-4284-es telefonszámon illetve e-mailben a csillagszemwaldorf(kukac)gmail.com címen.

 

 

Kisovi jelentkezési lap letöltése

Kisovi házirend

Szeretettel várjuk az érdeklődő családok jelentkezését!