Kerekes Boglárka

 

boglarka.pngKerekes Boglárka vagyok, Erdélyben születtem 1976-ban. Gyermekként meghatározó volt számomra kisebbségi létünk, illetve családom szüntelen, közösségmegtartó, kulturális, hagyományőrző munkássága. A Nagyenyedi Bethlen Gábor óvónőképző szakán szereztem óvónői diplomát, Marosvásárhelyen voltam kezdő, címzetes óvónő. Lelkem útját járva egyre jobban elmélyültem a néptánc, népzene, népdaléneklés, a hagyományos szokások csodálatos világában, neves Csíkszeredai, Sepsiszentgyörgyi és más Székelyföldi mesterektől tanulva. Számos népzenei együttesnek voltam énekese, táncosa, Európa- szerte tartottunk turnékat, mindig sajátos módon megörvendeztetve a gyerekközönséget is, táncházak, játszóházak szervezésével, gyermektáncházas népzenei lemezünk, a Kecsketánc bemutatásával.

Óvónőképzős hospitálóként, később Sepsiszentgyörgyön ismerkedtem a Waldorf eszmeiséggel, melyben lélekközpontúságot, és a gyermekek fejlődését tekintve csodás értékrendszert véltem felfedezni.

2015 szeptemberétől a Csillagszem Waldorf óvoda életének vagyok részese Boróka kislányommal együtt, illetve a Magyar Waldorf-óvodapedagógiai Egyesület solymári Waldorf-óvónőképzésén veszek részt.

 

Schlosser Évi

 

Schlosser Évi vagyok. 1976-ban születtem Budapesten.

1999-ben államvizsgáztam a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán. Óvónőképző Szakközépiskolát is végeztem, tehát tulajdonképpen tizenhat éves korom óta gyerekek között vagyok.

Első munkahelyemen értelmi sérült és autista gyerekekkel foglalkoztam, dolgoztam fővárosi és vidéki önkormányzati ovikban és magánóvodában is. Életem nagy részeben Óbudán laktam, két és fél éve költöztem a családommal Pilisvörösvárra. Eddigi összes ovimban szerettem lenni, nagy tervekkel, ötletekkel voltam jelen. De valami mindig hiányzott...

A Waldorf pedagógiát önkormányzati keretek között, waldorfos kolleganővel volt szerencsém megtapasztalni. Ez engem és családomat is elindította az eddig felszínesen (félre)ismert Waldorf úton.

Aztán a nyugati szél visszarepített Óbudára, Békásmegyer Ófalura, ahol megtaláltuk egymást a Csillagszem Waldorf Óvodával.

 

Funkenhauzer Júlia

 

 Funkenhauzer Júlia vagyok. 1991-ben születtem Gyergyószentmiklóson, Erdélyben.

2013-ban végeztem a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia szakán. Ezt követően egy rövid ideig a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál önkénteskedtem. Ekkor vált világossá számomra, hogy gyerekek között szeretném tölteni a mindennapjaimat.

A Kolozsvári Waldorf Óvoda óvónénijének meghívására kezdetben segédóvónőként 3 évig, majd óvónőként 2 évig tevékenykedtem a csoportban.

A Waldorf-pedagógia kezdettől fogva otthonos volt számomra. Olyan világ nyílt ki előttem, ahol összetartó közösségben mind az óvodában, mind az iskolában, a pedagógusok a szülőkkel szoros együttműködésben, Vekerdy Tanár urat idézve, a gyerekeket kimondatlanul is arra biztatják, hogy: "Legyél azzá aki vagy, én ehhez foglak hozzásegíteni!".

2019-ben kapcsolódtam be, szintén Kolozsváron, a Waldorf óvodapedagógus képzésbe.

2022 telén diplomáztam a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakán.

2022 nyarán költöztem Budapestre, ez év őszétől találtam rá a Csillagszem Waldorf Óvodára.

 

 

Csapiczki Magdolna

 

Csapiczki Magdolna vagyok.1977-ben születtem Budapesten és itt is élek a családommal.

Három gyermekünk van, akik Waldorf óvodába és iskolába járnak. 

Örömmel tölt el, hogy a mindennapjaikban segíthetem a csillagszemű óvodásokat és az óvónéniket.

 

 

 

 

 

Cserháti Kati

 

Cserháti KatiCserháti Kati vagyok, euritmiaművész és Waldorf-tanár.

1975-ben születtem Budapesten.

Eredetileg nyelvész vagyok, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára jártam, itt ismertem meg a Waldorf-pedagógiát, az antropozófiát, s ezeken keresztül az euritmiát.

Gyermekeim születése után végeztem el a budapesti nappali Euritmiaképzést, ami egy igazi kiteljesedést hozott az életembe.

Két nagy fiammal és férjemmel itt lakunk Békásmegyer-Ófaluban.

Immáron nyolc éve euritmiázom a Csillagszem Waldorf Óvodában a gyermekekkel. A pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola euritmiatanáraként elsőtől nyolcadikig tanítom az euritmiát, ezt a csodálatos, új mozgásművészetet, amely a Waldorf-pedagógia egyik alappillére. Emellett a magyarországi Euritmia Akadémia képzésén tanítok.

Előadóművészként tagja vagyok az Artemis Euritmia Színpadnak.

Az euritmiatanítás több szintjén aktívan tevékenykedve elmondhatom, hogy az óvodai euritmiázás kiemelkedően fontos számomra. Csodálatos és felemelő a gyerekekkel együtt mozdulni hétről-hétre, nagy öröm átélni velük a történeteket és verseket az euritmia mozdulataival megelevenítve!